Karcsúsító humor

Színház és filmek – Hyppolit, a lakáj

zsírégető ostrovit

Az alábbi történet a Koppenhágai Egyetemen egyik fizika vizsgáján történt. A kérdés így hangzott: "Írja le, hogy egy barométer segítségével miként mérhetõ meg egy felhõkarcoló magassága!

Hozzászólások 0 Hogy egy kislánynak miért megragadó egy — a XX. Azt hiszem, talán a humor lehet a megfelelő válasz.

A zsinór hosszúságának és a barométer magasságának összege megegyezik a felhõkarcoló magasságával. Ám a diák nem hagyta magát, mivel szerinte a válasz abszolút helyes volt.

karcsúsító humor

Az egyetem vezetõsége így kijelölt egy független bírát, aki megállapította, hogy a válasz valóban helyes volt, de nem tükrözött semmiféle fizikai ismeretet. A probléma megoldására behívatta magához a hallgatót, és hat percet adott neki arra, hogy szóban bebizonyítsa, birtokában van a kellõ fizikai alapismereteknek.

A diák öt percig némán ült, ráncolta a homlokát, gondolkodott.

az elmulasztott időszak nem tud fogyni

Mikor a vizsgabiztos figyelmeztette, hogy vészesen fogy az idõ, a diák azt válaszolta, annyi megoldás jutott eszébe, hogy nem is tudja, melyiket válassza. Végül aztán belekezdett: "Nos, az elsõ ötletem az, hogy megfogjuk a barométert, felmegyünk a felhõkarcoló tetejére, és ledobjuk karcsúsító humor. Viszont ez a módszer nem túl szerencsés a barométer szempontjából.

karcsúsító humor

A másik lehetõség karcsúsító humor jöhet szóba, ha süt a Nap. Megmérjük a barométer magasságát, és az árnyékát is.

A szeretet karcsúsít

Ezután megmérjük héten fogyni felhõkarcoló árnyékának hosszát, és aránypárok segítségével kiszámíthatjuk a magasságát is. Karcsúsító karcsúsító humor ha nagyon tudományosak akarunk lenni, akkor egy rövid zsinórt kötve a barométerre, ingaként használhatjuk azt.

Ha esetleg a felhõkarcolón van tûzlétra, akkor megmérhetjük, hogy a barométer hosszánál hányszor magasabb, majd a barométert megmérve egyszerû szorzással megkapjuk a kívánt eredményt.

Ben Gets Crushed by Magnus - Kids' Class - GM Ben Finegold

De ha Ön az unalmas, bevett módszerre kíváncsi, akkor a barométert a légnyomás mérésére használva, a földön és a tetõn mérhetõ nyomás különbözetébõl is megállapítható a felhõkarcoló magassága. Egy millibar légnyomás különbség egy láb magasságnak felel meg. De mivel itt az egyetemen mindig arra buzdítanak bennünket, hogy próbáljunk eredeti módszereket kidolgozni, ezért kétségtelenül a legjobb megoldás a felhõkarcoló magasságának megállapítására az, ha a hónunk alá csapjuk a barométert, bekopogunk a portáshoz, és azt mondjuk neki: 'Ha megmondod, milyen magas ez karcsúsító humor épület, neked adom ezt a szép új barométert'.

karcsúsító humor veszteség zsíros savó

Hasonlóhozzászólások